Telik az idő, múlnak a napok, az évszakok egymást váltogatják. Elérkezünk az őszi nagytakarításhoz. Itt az ideje felfrissíteni lakásunkat, legyen szó akár egy kisebb, akár egy nagyobb volumenű takarításról. Ebben az időszakban ágyneműk, ágyneműhuzatok felfrissítése is jelentős változást tud hozni a lakásunkban.

Emellett az idő egyre hűvösebb és beköszöntenek a hideg éjszakák, így a tavaszi ágyneműválasztás nem feltétlenül lesz megfelelő a közeledő hidegebb hónapokra.

Kockás-csíkos ágynemű

Ezt szem előtt tartva, itt az ideje, hogy feldobd a kényelmet ezzel az öt legjobb módszerrel, amellyel frissítheted ágyneműdet őszre és télre.

Fedőmatracok

Az első tippünkkel egyenesen a kényelem szintjére érünk, és egy fedőmatracot adunk hozzá a már meglevő matracunkhoz. Kényeztesd magad egy fantasztikus matrackímélővel, és az őszi szezonban ruházd fel ágyadat egy extra luxusréteggel.

A fedőmatracok, különösen a kacsatoll- és pehelyfedők, tökéletesek az őszi és téli hónapokban, mivel sok extra meleget, kényelmet és otthonosságot adnak, hogy komfortosabbá tegyék alvásunkat az őszi – téli hideg éjszakákon. És ezek a csodálatosan kényelmes fedőmatracok további támasztást nyújtanak a hátnak, a nyaknak és a vállnak azáltal, hogy egyenletesen osztják el a súlyt a matracon, és csökkentik a nyomáspontokat. 

Ágyneműhuzatok, párnahuzatok és lepedők

Eltűntek a halvány pasztellszínek és a tavasz és a nyár finom virágnyomatai; most ősz van, és nemsokára tél is, így néhány új ágyneműhuzat és az évszakokhoz jobban illeszkedő friss színséma kerül elő.

A paplanhuzat és a párnahuzat egyszerű cseréje azonnal átalakíthatja hálószobád belső terét, és nagyon kis erőfeszítéssel vadonatúj, őszre kész megjelenést varázsolhat. Rengeteg mesés őszi és téli ágynemű árnyalatot kipróbálhatsz, mint például a narancs, a sötétvörös, a barna, a réz és a mély erdei zöld, amelyek mindegyike azonnali meleg és hívogató fényt kölcsönöz hálószobádnak.

Szívecskés ágynemű

És ne felejtsd el a lepedőket sem. A paplanhuzatokat és a párnahuzatokat összeilleszthető lepedőkkel vagy lapos lepedőkkel kombinálhatod, amelyek színei megegyeznek egymással, így mélyebbé teheted új ágyneműedet. Például párosíthatsz egy mélyvörös paplanhuzatot egy gazdag barna lepedővel, hogy igazán meleg, földes megjelenést kölcsönözzön.

Téli paplanok

Miközben frissíted az ágyneműt, miért nem lépsz egy lépéssel tovább, és frissítesz egy sokkal kényelmesebb téli paplanra, hogy illeszkedjen új, melegítő színsémájához? Ha paplanod 10,5-ös vagy alacsonyabb tog-értékkel rendelkezik, előfordulhat, hogy nem lesz elég meleg a hidegebb hónapokban. A téli paplanok 13,5-ös és feljebb ütési besorolásúak, és tökéletesek arra, hogy lebújjanak, és minden este távol tartsák a hidegrázást, amíg vissza nem tér a tavasz.

A tökéletes téli paplan kényeztetésére vágysz? Próbálj ki egy luxus paplant, puha libatollal és pehellyel töltöttet; a természetes töltelék tökéletes hőmérsékletet biztosít egész éjszaka, még az év leghidegebb éjszakáin is. Vagy ha allergiában szenvedsz, egy 13,5-ös téli mikroszálas paplan ugyanolyan melegen tart, miközben légáteresztő és fényűzően telt marad.

Sárga-kék ágynemű

Az új téli paplanok is jól mutatnak, vastag, pattogós textúrájukkal az elképzelhető legmeghívóbb téli ágyneműt alkotják. Nehéz ellenállni, nem igaz?

Tehát az alapokat leraktad, és itt az ideje, hogy néhány további kiegészítővel extra hangulatossá és kreatívvá váljon a hálószobád. A téli dobások két okból is kiválóak az őszi és téli ágyneműfrissítéshez.

Először is, praktikusak. Ha nem szeretnéd téli paplanra cserélni, a téli paplan tökéletes egy extra réteg ideiglenes, szezonális meleg hozzáadására.

Másodszor, fantasztikusan néznek ki. Nagyon sokféle mintát és textúrát találhatsz, és rendkívül hívogatóan néznek ki, ha az ágy végére szépen összehajtják, vagy a takaróra terítik. Próbáld ki a gazdag vörös tartánt, a bozontos műszőrmét vagy a luxus gyapjút, hogy megteremtse a tökéletes otthonos, meleg és kényelmes hatást.

Párnák mindenhol

Az utolsó simítás az őszi ágynemű frissítéséhez? Természetesen párnák. Néhány telt párna egyszerű hozzáadásával drasztikusan megváltoztathatod hálószobád megjelenését, és különösen ideálisak a hangulatos őszi/téli esztétika kialakításához.

Próbáld ki a különböző méretű és formájú párnákat, középen nagy párnák helyezkednek el, és mindkét oldalon néhány kisebb, kiegészítő párnával. A dobásokhoz hasonlóan számos minta és textúra közül választhatsz a megjelenés testre szabásához. A merész, őszi színek, mint a vörös és a barna, valamint a hagyományos minták, mint a kockás és a fair isle-i kötött kötések ideálisak ebben az évszakban, és komolyan visszaadják a hangulatot.

Készen állsz az őszi-téli ágynemű frissítésére? Böngéssz a Cool Market webáruház kollekcióban, ahol mesés téli paplanok, kényelmes fedőmatracok és kiváló minőségű ágyneműk találhatók a kezdéshez.

Képek: cool-market.hu