Közeleg egy ünnep, születésnap vagy különleges alkalom, amelyen nem jelenhetsz meg ajándék nélkül? Ha már energiát és időt szenteltél annak, hogy megtaláld az ajándékozott számára a legmegfelelőbb ajándékot, csomagold is be stílusosan. A következő ajándék csomagolás ötletek segítenek, hogy ne csak az ajándékod, de már maga a csomagolás is ámulatba ejtsen mindenkit.

Ajándék csomagolás ötletek – A formátlan ajándékokat tedd dobozba

Biztosan ismerős neked is. Nem minden ajándéknak van praktikus formája a csomagoláshoz. Használd ki a díszdobozokat, amikbe beleteszed. A doboz egyszerre több kisebb ajándéknak is helyet adhat. Egész ajándékcsomagot is bele tudsz csomagolni, és nem kell miden apró meglepetést külön-külön becsomagolnod. Az ajándékdobozok „puha” ajándékok esetében is remek választást jelentenek.

Ajándék csomagolás ötletek - ajándékdoboz

Ajándék csomagolás ötletek – A papír kulcsfontosságú

Az ajándékcsomagolás művészete mellett maga a felhasznált anyag is lényeges. A csomagolópapír minősége kulcsfontosságú. Elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy ne szakadjon szét, még mielőtt az ajándékozott hozzá jutna az ajándék kicsomagolásához. A csomagolópapír mellé mindenképpen válassz minőségi díszes szalagot. A szélesebb szalagok elegánsabbak, mint a vékonyabbak, a hatás érdekében megérik a befektetést.

Ajándék csomagolás ötletek - csomagolópapír

Ha környezetbarát módon gondolkodsz, használj régi újságokat, magazinokat és természetes zsineget a csomagoláshoz.

Ajándék csomagolás ötletek – Az ajándék címkére is szánj időt

Szerezz be vagy készíts saját kezűleg stílusos és eredeti ajándék címkéket, amelyeket szalagra vagy zsinegre rögzíthetsz. Rövid üzenetet is írhatsz rájuk, hogy személyesebbé tedd az ajándékozást.

Ajándék csomagolás ötletek - ajándék címke

Ajándék csomagolás ötletek és videó útmutatók

A következő összeválogatott viedók segítenek neked mesterfokon megbirkózni a különböző alkalmakra szánt ajándékok becsomagolásával.

Ajándék csomagolás ötletek – Origami ajándékcsomagolás

Ezen csomagolási módszer igényel némi kézügyességet, de a hatás garantált. Az alkalomhoz illő csomagolópapírral alkalmas bármilyen alkalomra, legyen az esküvő, karácsony, szülinap, leány- vagy legénybúcsú. A videó kétféle csomagolási módot mutat be.

A következő videó útmutató megint csak az alapcsomagolás díszes hajtogatására összpontosít. Bármilyen alkalomhoz alkalmas, elég kiválasztani hozzá a megfelelő csomagolópapírt. A videó összesen négy csomagolási módot mutat be.

További díszes hajtogatás, de egy picit másképp. Nagyon diszkrét csomagolási módszer, amely leginkább egyszínű csomagolópapírral kombinálva válik igazán látványossá. A szalagra fűzött fenyőág ajándék címkére való cseréjével egy teljesen univerzális csomagolást kapunk.

Az utolsó hajtogatós videó három nagyon látványos módszert mutat be. Ebben az esetben javasolt az egyes ajándékcsomagolásoknál a kétféle csomagolópapír használata, hogy még nagyobb legyen a hatás.

Ajándék csomagolás ötletek – Virággal díszített ajándékcsomagolás

A következő videó útmutatók alapján nagyon szép, virágokkal díszített ajándékcsomagolásokat készíthetsz. A saját kezűleg készített virágok nagyon látványosak és valóban egyedivé teszik a csomagolást.

Ajándék csomagolás ötletek – Karácsonyi ajándékcsomagolás

Karácsony alkalmával olyan szimbólumokat is elhelyezhetünk az ajándékcsomagolásokon, mint például a fenyőfa. Az első videó valamivel nagyobb kézügyességet igénylő fenyőt mutat be, maga az alapcsomagolás kicsit egyszerűbb.

Maradunk a fenyőfánál, most azonban igényesebb maga az alapcsomagolás és a fenyő hajtogatása kicsit egyszerűbb, mint az első videón.

A karácsony másik nagy szimbóluma a csillag. A következő két videó nagyon mutatós csillagok hajtogatását mutatja be.

Az utolsó karácsonyi ajándékcsomagolási módszer szintén csillagot ábrázol, viszont ebben az esetben hullócsillag formájában.

Ajándék csomagolás ötletek – Masnis ajándékcsomagolás

A masnis ajándékcsomagolások leginkább születésnap vagy esküvő alkalmával használatosak, de természetesen bármikor máskor is bevethetők, ha az ajándékozott rajong a masnikért.

Ajándék csomagolás ötletek – Kerek ajándékok csomagolása

Biztosan előfordult már, hogy pár barátodat vagy ismerősödet valamilyen finom itallal ajándékoztad meg. Az ilyen formájú ajándékokat is be lehet stílusosan csomagolni.

Az olyan puha ajándékok, mint például a törölköző vagy más textilnemű is viszonylag egyszerűen, mégis stílusosan becsomagolható.

Ajándék csomagolás ötletek – Ajándéktáskák és ajándékdobozok

Mint már fentebb említettük, léteznek olyan ajándékok, amelyeknek a formája egyszerűen nem alkalmas a csomagoláshoz. Ezek a helyzetek azonban nagyon egyszerűen orvosolhatók ajándéktáskák vagy ajándékdobozok használatával, amelyeket természetesen saját kezűleg is elkészíthetünk.

Ajándék csomagolás ötletek – Masnikötés felsőfokon

Amennyiben maga az ajándék mutatós dobozban kapható, nem kell feleslegesen plusz csomagolásba bugyolálni, elég egy díszes masni és kész is az ajándékcsomagolás.

Ha a csomagoláson kívül magukat az ajándékokat is sajátkezűleg szeretnéd elkészíteni, arra is találsz pár tippet a Karácsonyi dekoráció házilag és saját készítésű ajándék ötletek című cikkünkben.

Képek: shutterstock.com