Hétvégére számos programot tervezhetünk akkor is ha még nem szereztük meg jogosítványunkat, de mindenképp szeretnénk valami szuper programot hétvégére vagy szabadidőnk eltöltésére. Mostani cikkünkben a jogosítvány nélkül is élvezhető programokról ejtünk pár szót.

Túra, kirándulás

Nem feltétlen kell messzire mennünk ahhoz, hogy egy remek programot tervezzünk ,így jogosítványra sincs feltétlen szükségünk hozzá. Nagyon jó ötlet például ha egy hétvége keretében felfedezzük a közelben található erdőket, túra útvonalakat, hiszen csodálatos részeket fedezhetünk fel. Egy kirándulás remek lehetőség arra, hogy végre a szabad levegőn mozogjunk egy kicsit legyen az családunkkal vagy egy jó baráti társasággal, a lényeg hogy jól érezzük magunkat bárkivel is menjünk.

Abban az esetben, ha napos időnk van és a lakhelyünkhöz közel található egy szép tisztás vagy egy kisebb tó, akkor egy pikniket is szervezhetünk ide, amit éhesen elfogyaszthatunk a jól eső mozgás után. Nagyon fontos még azt megemlítenünk, hogyha egy erdei túra mellett döntenénk mindenképp készüljünk kullancsriasztóval, hiszen egyre jobban elszaporodtak a kullancsok és nem lenne jó hazavinnünk egyet sem.

Jogosítvány nélkül-piknikezés

Nosztalgia vonatozás

Abban az esetben, ha messzebbre szeretnénk menni nagyon jó választás ezt egy vonatozás kereteiben megtenni, hiszen nagyon hangulatos tud lenni egy kis vonatozás, főleg ha jó társasággal vagyunk. A vonatunk nyugodtan ehetünk, ha megéheznénk, mosdóval is el vannak látva valamint a legjobb rész az egészben, hogy végig nézhetjük a tájat, amit egy autó vezetőjeként képtelenek lennénk csodálni. Remek lehetőség még arra is, hogy összehozza a társaságot, hiszen lehet itt sztorizgatni, kártyajátékokat játszani vagy éppen csak jobban megismerni egymást.

Jogosítvány nélkül-vonatozás

Abban az esetben, ha nem az úti cél érdekel minket kifejezetten, hanem csak a vonatozás élménye, akkor mindenképp érdemes elmennünk egyszer egy nosztalgia vonatozásra, ahol egész nap vonatozhatunk, több átszállóval és megállóval, igazó retro hangulatban.

Kerékpár túra

Egy kerékpár túra is nagyon jó lehetőség a mozgásra és arra, hogy kimozduljunk a friss levegőre, csupán egy biciklire van hozzá szükségünk. A legjobb alkalom egy ilyen túrára egy naposabb idő amikor nincs se túl hideg, se túl meleg így sokkal könnyebben fog menni a túra. Kedvünk szerint mehetünk rövidebb vagy akár hosszabb túrára is, akár kitérőket is beiktathatunk az útvonalunkba. A legjobb egy kerékpár túrában, hogy remek testmozgás valamint itt is új helyeket fedezhetünk fel legyen az egy szuper társasággal vagy akár egyedül is.

Jogosítvány nélkül-kerékpározás

Élmény vezetés

Abban az esetben, ha mindenképp vezetésre vágynánk remek program lehet egy munkagép élményvezetés ami kereteiben a választott munkagépek közül azt próbáljuk ki amelyiket csak szeretnénk, ami segítségével egy igazi életre szóló élményt szerezhetünk. Emellett vezetői tudásunkat is felfrissíthetjük egy kis tanpályás jogosítvány nélküli gyakorlással.

rutinpálya-munkagép élménypark

Összegzés:

Sokan érezhetik úgy, hogy jogosítvány hiányában nem tudnak semmi jó programot szervezni, viszont ahogy az a fentiekből is látszik ez egyáltalán nem így van, sőt rengeteg esetben még jót is tesz ha gyalogosan vagy akár biciklivel mozdulunk ki otthonról.