Kifogytál az ötletekből, és inspirációt keresel az idei karácsonyfadíszítéshez? Akkor ez a cikk pontosan az, amit keresel. Bemutatjuk a megfelelő színkombinációkat, valamint tippeket is adunk az alternatív karácsonyfával kapcsolatban.

Karácsonyfa díszítés ötletek – Piros, arany karácsonyfa

A piros, arany karácsonyfa egy időtlen klasszikus, amely soha nem válik unalmassá. Ez a két színben pompázó kombináció nagyszerű, ha egy olyan fát szeretnél, amely klasszikusan hat, és frissnek tűnik. Próbáld meg egyensúlyban tartani az arany és a piros karácsonyi díszek arányát. Javasoljuk, hogy válassz borostyánsárga fényeket, amelyek jól illenek az aranyszínű díszekhez. A piros, arany karácsonyfát más színekkel is kiegészítheted, de kerüld a fehér, ezüst és zöld árnyalatokat.

Karácsonyfa díszítés ötletek – Fehér, arany karácsonyfa

Akár élő, akár mű karácsonyfát választottál, a fehér és az arany kombinációval sosem fogsz melléfogni. Ha szereted a fehér elemekkel díszített karácsonyfát, de túl ridegnek tűnik számodra, kombináld meleg színű elemekkel. A csillogó arany díszek jól illenek a fehér elemekhez. Mindkét árnyalat népszerű karácsonyi szín. A fehér, arany karácsonyfa egyszerre lesz klasszikus és modern. Éppen ezért bármilyen belső térbe alkalmas.

Karácsonyfa díszítés ötletek – Fehér, ezüst karácsonyfa

Meríts ihletet az anyatermészetből, amely télen gyönyörű fehér és ezüst színekkel díszíti a tájat – a hókupacokban tükröződve. A fehér, ezüst karácsonyfa egyszerű mégis feltűnő, akárcsak a kinti hó. Válassz krémfehér karácsonyfa díszeket, és kombináld őket csillogó ezüstszínű elemekkel.

Tippünk: A fehér, ezüst karácsonyfát egészítsd ki csillogó füzérekkel és hideg fényt árasztó fényfüzérekkel.

Karácsonyfa díszítés ötletek – Kék, ezüst karácsonyfa

A karácsonyfa díszítésekor nem csak a klasszikus piros vagy arany színeket lehet ám választani. Miután ezüstszínű díszekkel kialakítottad az alapot, világoskék vagy sötétkék elemekkel egészítheted ki a fát. Bár ez a szín szokatlan a karácsonyi színpalettán, mégis elegáns hangulatot kölcsönöz az otthonodnak. A kék, ezüst karácsonyfa ideális választás lehet, ha karácsonyi partit készülsz szervezni a közeli barátaid számára. Ámulatba ejted őket ezzel az egyedi színkombinációval.

Tippünk: Ha világoskék vagy sötétkék fát választottál, nézz körül a belső térben. Ha már vannak kék elemek a helyiségben, válassz hasonló árnyalatú karácsonyi dekorációt.

Karácsonyfa díszítés ötletek – Piros, fehér karácsonyfa

A piros és bordó füzérek fehér dekorációkkal, például hópelyhekkel vagy horgolt díszekkel kiegészítve barátságos hangulatot kölcsönöznek az otthonodnak. Ez egy klasszikus karácsonyi színkombináció, amely soha nem fog csalódást okozni. Használj klasszikus piros masnikat, és helyezd el őket az egész karácsonyfán. Egy piros, fehér karácsonyfa különösen jól fog mutatni egy olyan térben, amelyben már vannak vörös vagy fehér elemek.

Karácsonyfa díszítés ötletek – Rózsaszín karácsonyfa

Lehet, hogy nem a rózsaszín az első szín, ami eszedbe jut, ha a karácsonyra gondolsz, de hidd el, egy rózsaszín karácsonyfa igazán varázslatos lehet. A rózsaszín ugyanis frissnek és romantikusnak tűnik a belső térben. Próbáld meg arany vagy fehér színnel kombinálni. A rózsaszín karácsonyfához való világítás kiválasztásakor olyan izzókat válassz, amelyek hideg fehér fényt bocsátanak ki.

Karácsonyfa díszítés szalaggal

A szalag egy diszkrét részlet, amely igazán feldobhatja a karácsonyfát. Szinte bármilyen színben elérhető, tehát bármilyen színkombinációjú karácsonyfát is választasz, a szalagra számíthatsz. Ha idén változatosságra vágysz, csillag helyett egy nagyméretű masnit erősíts a karácsonyfád tetejére. Ezáltal a fa magasabbnak és elegánsabbnak fog tűnni.

Alternatív karácsonyfa

Ha már unod a megszokott karácsonyfát, és szeretnél valami újat kipróbálni, a következő ötletek több mint megfelelőek lesznek számodra. Arról nem is beszélve, hogy sokkal ökológusabb megoldást képviselnek, mint az élő vagy a műfenyő.

Fa karácsonyfa, avagy karácsonyfa fából

Használd fel a fából készült raklapok régi részeit, hogy minimalista alternatív karácsonyfát készíthess magadnak. Egyszerűen rögzítsd az egyes lapokat a raklapról egy lécre fenyőfa formájában. Ha a fa karácsonyfa elkészült, a gyerekekkel együtt lefesthetitek a fafestékkel. Ne felejtsd el, hogy a kézzel készített alternatív karácsonyfa alatt nagyszerűen fognak mutatni a saját készítésű ajándékok is.

Fa karácsonyfa

Fali karácsonyfa

Készíts fali karácsonyfát. Használj zsinórt vagy kötelet és ágakat, hogy karácsonyfa formát varázsolj belőlük. Akaszd fel a falra, és díszítsd karácsonyi gömbökkel vagy természetes díszekkel, például szárított naranccsal. Ez aztán a természetes alternatív karácsonyfa.

Karácsonyfa díszítés ötletek -Mézeskalács karácsonyfa

Ó, és a mézeskalács karácsonyfának is adhatsz egy esélyt. Süss karácsonyi mézeskalács házikókat, hópelyheket és csillagokat, díszítsd fel őket szeretteiddel együtt, és akaszd fel a fára. Óriási örömet fognak szerezni ezek a házi készítésű díszek.

Mézeskalács karácsonyfa

TIPP: Szeretnéd a szentestei asztalt is ünnepi ruhába öltöztetni? A Karácsonyi asztaldísz: karácsonyi asztal terítési ötletek című cikkükben találsz pár tippet.

Képek: shutterstock.com