Nincs szükség nagy költségvetésre ahhoz, hogy őszi dekorációval díszítsd fel otthonodat. Természetes anyagokból vagy papírból saját dekorációt tudsz készíteni és még a gyerekeket is bevonhatod az alkotásba.

Összegyűjtöttünk néhány tippet az ablakok, asztalok dekorálásához és papírból készült lakberendezési kiegészítők készítéséhez, hogy otthonodat pár forintért vagy egyes esetekben ingyen hangulatosabbá tehesd. Ősszel a fő dekorációs elemek a sütőtök, a színes levelek, a gesztenye és a meleg színek.

Őszi dekoráció ablakra

Nagyszerű módja az ablakok dekorálásának az ősz közeledtével az eredeti természetes anyagok használata. Amellett, hogy ingyen hozzájuk juthatsz, egyedi stílust csempésznek az otthonodba, és kellemes, őszre emlékeztető illatot árasztanak. Egyszerűen a lehető legjobb kombináció.

Virágcsokrok helyett gallyak

Szedj vékony, élénk színű levelekkel borított gallyakat. Vidd haza őket, és tedd őket egy vázába vízzel, mintha virágok lennének. A kisebb gallyak dekoratív befőttesüvegekbe is elhelyezhetők. A vázákat és a befőttesüvegeket a gallyakkal együtt állítsd az ablakpárkányra.

Készíts saját girlandot

Készíts természetes ablakdíszt a lehullott levelek felhasználásával. Sétálj egyet a családoddal vagy a barátaiddal, és gyűjtsetek juharleveleket. Meglátod, a gyerekek imádni fogják ezt a feladatot. Amikor hazaérsz, készítsd elő a madzagot. Rögzítsd a juharleveleket a madzagra, és helyezd az őszi dekorációt girlandként az ablakba.

Sütőtök, mint dekoráció

Milyen lenne egy őszi dekoráció sütőtök nélkül. Próbálj meg kisebb tököket tenni szép üvegtálakba, és helyezd őket az ablakpárkányra. Az őszi ablakok díszítéséhez több különböző formájú tököt is felhasználhatsz, hogy az eredmény még érdekesebb legyen. Helyezz néhány gyertyát és fahéjrudat az ablakpárkányra, hogy beköltözzön otthonodba a melegség érzése.

Őszi dekoráció ablakra

Ha igazi félelmetes halloween tököt szeretnél készíteni, arra is van útmutatónk: Halloween tök – tökfaragás lépésről lépésre

Őszi dekoráció papírból

Az őszi dekorációk papírból való készítése szórakoztató és egyszerű tevékenység, amelybe a gyerekeket is bevonhatod. Ez tényleg egy nagyszerű program, amely kicsiket és nagyokat egyaránt nem fog untatni.

Papírból készült levelek

Készíts legyező alakú őszi leveleket színes papírból. Vágj ki egy levélformát a szárral együtt, majd hajtsd össze, mint egy harmonikát. Pontosan úgy, ahogy az iskolában vagy az óvodában tanultad. Később ezeket a leveleket zsinórra erősítheted, és girlandként használhatod, vagy egyszerűen csak a beltéri felületekre rakhatod őket, mintha őszi szellő fújta volna őket az otthonodba.

Papírból készült tökök

Egyszerűen készíts papír sütőtököket kemény papírból. A klasszikus narancssárga színen kívül kísérletezhetsz zölddel, szürkével vagy akár feketével is. A sötétebb színek modern jelleget kölcsönöznek a házilag készített dekorációknak.

Őszi dekoráció papírból

Fogd a papírt, vágj ki belőle félköröket, és rögzítsd őket egymáshoz, hogy tök alakot formázzanak. Ezután a papírszárakat és a leveleket is erősítsd a díszítéshez. A papírtököket elhelyezheted egy polcon vagy a dohányzóasztalon.

Őszi koszorú

Készíts a gyerekekkel együtt őszi koszorút papírlevelekből. Vágj ki különböző alakú leveleket egyszerű fehér papírból, és színezd ki őket vízfestékkel vagy más festékekkel. Vágd ki egy papírtányér közepét, hogy koszorú alakot kapj.

Őszi dekoráció asztalra

Ragasztóval rögzítsd a leveleket a koszorúhoz. A leveleket addig ragaszd, amíg az egész koszorút be nem feded. Végül hagyd megszáradni a ragasztót, majd rögzíts szalagot a koszorúhoz, hogy felakaszthasd.

Őszi dekoráció asztalra

Díszítsd fel az étkezőasztalt őszi dekorációkkal, és élvezd a közös étkezést a családdal. Készíts egy tökvázát, vagy egyszerűen csak helyezz természetes dekorációs elemeket az asztal közepére.

Őszi dekoráció étkezőasztalra

Sütőtök váza

Cseréld le a klasszikus üvegvázát egy kicsit ősziesebb sütőtök vázára. Vájd ki a tököt, ugyanúgy, mint a félelmetes halloween tök készítésekor, de csak a felső fedelet vágd ki. Helyezd el kedvenc virágaidat, őszi faleveleket és gallyakat a tökben. Mielőtt a vázát vízzel megtöltenéd, a biztonság kedvéért béleld ki a tököt egy műanyag zacskóval.

Természetes dekoráció

Készíts természetes dekorációt az étkezőasztalodra egyszerűen és teljesen ingyen. Gyűjts össze olyan elemeket, mint például faágak, gesztenyék, makkok, tobozok és levelek. Használd őket az asztalod díszítésére az őszi hónapokban. Az asztal közepére helyezz egy nagyobb ágat, és köréje rendezd el a többi kisebb elemet. Egészítsd ki gyertyával, fahéjrudakkal és egyéb dekorációs elemekkel. Az ilyen dekorációk nemcsak a szemnek lesznek kellemesek, hanem kellemes illatot is árasztanak.

Képek: shutterstock.com