Valószínűleg te magad is jól ismered. Az új év újévi fogadalmakkal jár, amelyeket be szeretnél tartani. Mint jól tudod, a dolgok nem mindig úgy alakulnak, ahogyan azt elképzelted. Például azért, mert reálisan nem is áll módodban betartani az elhatározásaidat. Ezért olyan újévi fogadalmakat kellene tenned, amelyeket tudod, hogy valóban be is tudsz tartani.

Újévi fogadalmak

Mielőtt az új évet ünneplő tűzijátékot meghallanád, valószínűleg azon gondolkodsz, hogy milyen fogadalmakat teszel a következő 365 napra. Nem fogunk hazudni, a legtöbb esetben a karácsonyi ünnepek alatt felszedett plusz kilók leadására szoktak vonatkozni. Nem kell azonban csak ilyen és hasonló újévi fogadalmakat tenned. Próbáld meg bevetni a kreativitásodat, és találj ki valamit, ami szíven ragad. Végül is, képzeld csak el azt a helyzetet, amikor valóban teljesíted az elhatározásodat. Olyan jól fogod érezni magad, amilyen jól még soha nem érezted.

Leggyakoribb újévi fogadalmak

Tudod, milyen fogadalmakat tesznek az emberek a leggyakrabban? Ezekből több is van, és az alábbiakban ismertetjük őket. Bátran meríts ihletet. Lehet, hogy a következő újévi fogadalmak közül az egyik annyira megtetszik majd, hogy jövőre te magad is megfogadod.

Edzés, edzés és edzés…

Valószínűleg te magad is sejted, hogy a testmozgás az egyik leggyakoribb újévi fogadalmak egyike. Ez azonban egyáltalán nem meglepő. Az ételek ünnepe csak megnehezíti a dolgot. Utána mindannyian le akarjuk adni a plusz kilókat. Meddig tart ki valójában az elhatározás, ha eddig nem sportoltál? Valószínűleg csak néhány napig vagy az év első néhány hetében. Különösen akkor, ha ész nélkül és terv nélkül vágsz bele az edzésbe. Az új év kezdetén minden fitneszközpont tele van olyan emberekkel, akik eltökéltek abban, hogy megváltoztatják a testmozgáshoz való hozzáállásukat.

Újévi fogadalmak - edzés

Tippünk: Ha szeretnél te is sportolni, ne várd meg az új évet, vágj bele most. Motiváltabb leszel, hogy elérd álmaid célját. Természetesen fogadalmat is tehetsz, de próbáld meg betartani. Különösen fontos a fegyelem, a kellő motiváció és az elszántság. Ne tétovázz, és kezdj el először otthon edzeni. Biztosan megtanulod majd a gyakorlatokat, és akkor már határozotabban fogsz menni a fitneszközpontba.

Egészséges étkezés

A második leggyakoribb fogadalom az egészséges ételek fogyasztására vonatkozik. Ez együtt jár a rendszeres testmozgással és az egészséges életmóddal. Jó, ha az emberek belátják ezt, és fogadalmat tesznek, de ezt jól meg kell tervezni, és ami a legfontosabb, be kell tartani. Sokan nagy extrémekkel kezdenek, és emiatt néhány hét után belefáradnak, és visszatérnek a régi szokásaikhoz.

Csak azért, mert az egészséges táplálkozás mellett döntöttél, ez nem jelenti azt, hogy mostantól meg kell tagadnod magadtól minden olyan ételt, amely valamivel több kalóriát tartalmaz. Ha megkívánsz valamit, edd meg. Ellenkező esetben ez állandó túlevéshez vezethet, ami csak frusztrációt okozna. Konzultálhatsz táplálkozási szakemberekkel is, akik egy kicsit jobban értenek ehhez a témához.

Újévi fogadalmak - Egészséges étkezés

Rossz szokásoktól való megszabadulás

Dohányzol, vagy sok időt töltesz a közösségi oldalakon vagy a tévé előtt? Ezek olyan egészségtelen szokások, amelyeken mindenképpen változtatnod kellene. Ne habozz, írj össze egy tervet arra vonatkozóan, hogyan fogsz leszokni a dohányzásról. Például a dohányzás esetében, ha korábban napi 3 cigarettát szívtál el, próbáld meg csökkenteni a cigaretták mennyiségét 2-re, majd 1-re, és aztán teljesen szokj le a dohányzásról. Ha sok időt töltesz a közösségi oldalakon, telepíts egy olyan alkalmazást, amely figyelmeztet, ha túl sokat vagy a telefonodon vagy a számítógépeden. Így az egészséged is javulni fog, amit biztosan nemcsak te fogsz értékelni, hanem a szervezeted, a pszichéd és a tested is.

Szóval, te is tettél már fogadalmat? Nyugodtan készíts egy listát azokról a dolgokról, amelyeket szeretnél elérni vagy megváltoztatni a következő évben. Nem kell mindent megvalósítanod, a lényeg, hogy legalább megpróbáld és törekedj álmaid céljának elérésére.

Ha szereted az újévi fogadalmakat, valószínűleg a babonák és hagyományok sem hagynak teljesen hidegen. Olvasd el az Újév napján mit nem szabad csinálni című cikkünket és biztosíts magadnak egy kis szerencsét az új évre.

Képek: shutterstock.com