Ha helyhiánnyal küszködsz, bizony nehéz lehet a gyerekszoba berendezése, főleg, ha két gyereknek kell megosztoznia rajta. Hol is kezdjük, milyen bútordarabok segíthetnek jobban elválasztani a teret?

Gyerekszoba-Skandináv emeletes ágy

Mik az alapszabályok egy kétszemélyes gyerekszoba berendezésénél?

  • fektess többfunkciós bútorokba, emeletes ágyba vagy kihúzható ágyba
  • játssz a színekkel: a világosabb árnyalatok vizuálisan nagyobbá teszik a szobát, míg a túl rikító színek optikailag még kisebbé teszik a teret
  • legalább vizuálisan oszd el a teret polcokkal vagy paravánnal
  • a beépített szekrények nagyon praktikusak, mivel sok minden elfér bennük
  • a falat is használd ki polcok és zsebes tárolók segítségével
  • a tanulósarokról se feledkezz meg – a gyermekkel együtt növő bútorok rendkívül praktikusak
  • hosszabb távra tervezz, válassz olyan színeket és motívumokat, amik egyhamar nem mennek ki a divatból
  • ne feledkezzünk meg a minőségi gyermekvilágításról sem

Kihúzható vagy emeletes ágy

Ha nincs túl sok hely a gyerekszobában, válassz kihúzható vagy emeletes ágyat. Ideális esetben a kettő kombinációját, így a barátoknak vagy barátnőknek is lesz hol lehajtaniuk a fejüket.

A többfunkciós gyerekszoba összeállítások remekül megoldják a helyproblémát, kevesebb helyet foglalnak, mintha minden gyermeknek külön bútort kellene beszerezni, minden egyes tevékenységhez, azaz alvásra, tanulásra, játszásra, pihenésre és tárolásra.

Gyerekszoba összeállítás

Az emeletes ágyak számos lehetőséggel és különböző kialakításban léteznek. Használj ki minden centimétert és szerezz be fiókkal, polccal és szekrénnyel ellátott ágyat.

Gyerekszoba-Kék összeállítás

Az aranyos skandináv stílusú gyerekágynak szintén megvan a varázsa. Helyet takarít meg, ugyanakkor az oldalsó lépcsőnek köszönhetően nagyon elegáns és különleges. Ráadásul a tömörfa ideális anyag a gyerekszobába. Tartós, erős és évekig kitart.

Skandináv stílusú gyerekszoba

Rengeteg tárolóhely

A tárolóhelyek nemcsak a játékok és ruhák, hanem az iskolai felszerelések, könyvek és egyéb eszközök tárolásához is alkalmasak. A gardróbszekrény alap, legyen az szabadonálló vagy beépített. A szekrények feletti teret sem kell üresen hagyni, itt a szezon ruhákat érdemes tárolni, azokhoz nem kell minden nap hozzáférni.

A skandináv stílus ismét hasznos lehet, ha nem szeretnéd zsúfoltnak érezni a helyiséget. A világos színek és a természetes anyagok vizuálisan megnövelik a teret.

Gyerekszoba szekrény

Mindenkinek legyen magántere

Ne feledd, hogy minden gyermeknek megvannak a maga igényei. Egy polcos térelválasztó is kellő magánéletet képes biztosítani.

Polcos szekrény gyerekszobába

TIPP: A görgős bútorok is nagyon praktikusak. Szükség szerint és főleg erőfeszítés nélkül áthelyezhetők egyik helyről a másikra.

Görgős tároló gyerekszobába

A polcos térelválasztók asztal, fal vagy ágy mellé is alkalmasak. Oszd el a helyet igazságosan a gyerekek között, hogy mindenkinek ugyanannyi helye legyen.

Térelválasztó gyerekszobába

Játéktárolók

A játéktárolók széles választékában garantáltan te is megtalálod a nektek megfelelőt. Léteznek összecsukható, egymásra rakható, görgős, térelválasztós vagy falra akasztható tárolók. Csak rajtatok múlik, melyiket részesítitek előnyben.

Görgős játéktároló

A fából készült dobozok nem csak remekül elrejtik a játékokat, minimalista kialakításuknak köszönhetően a belső teret is különlegesebbé teszik.

Fa játéktároló

Vannak tárolók, melyek szövetből készülnek, ezek gyorsan összecsomagolhatók és szükség esetén moshatók is. Tulajdonságait utazás során is értékelni fogod. Összecsomagolva ugyanis alig foglalnak helyet.