A mustársárga az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A napsütötte napokat juttatja eszünkbe. Gyere és szeress bele te is!

Sokan a belső tér és a színek hallatára csak a falfestésre gondolnak, pedig az otthonunkban nem csak a falak lehetnek színesek. Gyakran egyszerűbb fehér falakat hagyni a szobában (például, ha albérletben lakunk) és a színeket inkább bútorok és kiegészítők segítségével becsempészni a helyiségbe.

Eredeti, izgalmas és élettel teli

A fehér falak unalmasak és komorak, de ez nem is baj, ha más lakberendezési kiegészítőkkel tervezed feldobni a helyiséget. Például mustársárga bútorokkal. Ez a szín azért olyan népszerű, mert izgalmas, meleg, élettel teli és sugárzó. Sokan azért imádják annyira mert a rikító sárga szín már túl sok lenne számukra, de mégsem szeretnének lemondani a nyárias, meleg színekről, tehát a mustársárga remek alternativa.

Pajkosságot és stílust visz a belső térbe. Nagy előnye, hogy nem lehet megunni. Azonban óvatosan a többi színnel. Ez a szín már önmagában elég feltűnő, ezért inkább lágyabb árnyalatokkal párosítsd, hogy ne veszítse el eredeti jellegzetességét.

Milyen színekkel kombinálni

A mustársárga remekül párosítható más színekkel. Az őszi színpaletta vagy a földes színek bármely árnyalatával összekombinálható. Harmadik, úgymond élénkítő színként is használható például fekete-szürke vagy fekete-fehér színkombinációk mellé. Ezeknél a kombinációknál szinte életet lehet a szoba összképébe.

Milyen színekkel kombinálni:

  • fehér
  • fekete
  • szürke
  • krémszín
  • tengerészkék
  • halványpiros
  • üvegzöld
  • sötétzöld

Kiválasztottunk néhány mustársárga terméket, hogy ihletet adjunk minden alkotni vágyó, merész lakásszépítőnek. Engedd szabadjára a fantáziádat és tedd különlegessé az otthonodat.

Kanapék

A mustársárga kanapék remekül mutatnak a belső térben. Önmagukban is mutatósak, tehát a kiegészítőkkel csak óvatosan. Ha épp a nappalidat készülsz berendezni, akkor ideális esetben az ebben a színben pompázó kanapéd legyen a szoba középpontjában. Minden más bútor és kiegészítő már semleges színben legyen. Meglátod, hogy te sem fogsz tudni betelni ezzel a színnel.

Mustársárga kanapé párnákkal
Mustársárga sarokkanapé
Mustársárga kanapé

Fotelek

Forró teával, kakaóval vagy könyvvel. Vagy mindennel együtt. A mustársárga fotelek tökéletesen illeszkednek a belső térbe. Kombináld össze a kanapéval vagy tedd a helyiség központi elemévé. Ha olvasósarkot készülsz kialakítani, nincs is jobb választás. Teljesen új dimenziókba emeli ezt a kis nyugalmat árasztó kuckódat.

Mustársárga fotel
Mustársárga füles fotel
Mustársárga karosszék
Mustársárga forgószék

Ágyak

A mézédes álmokhoz itt a mustársárga ágy! A kárpitozott ágyak különféle variációkban kaphatók. Ismét óvatosan a kiegészítőkkel. Válassz hozzá egyszínű ágyneműhuzatot és díszpárnákat, ideális esetben fehér, fekete vagy szürke színben. A hálószoba további bútorai, legyen az komód, éjjeliszekrény vagy szobainas, mind legyen fehér színű vagy natúr fa. Így nem vonják majd el a figyelmet a különleges ágyadról.

Mustársárga boxspring ágy
Mustársárga kárpitozott ágy

Ágyneműhuzatok

Ha nem szeretnél ágyat venni, akkor fektess új ágyneműhuzatba. Megdöbbentő lesz a hatás! Ami nagy különbség és nyilvánvalóan nagy előny is, hogy az ágynemű bármikor áthúzható, tehát ha megunod ezt a színt (bár ez nem valószínű) vagy épp nincs rá hangulatod, akkor gyorsan változtathatsz rajta.

Mustársárga és fekete ágyneműhuzat
Mustársárga pöttyös ágyneműhuzat
Mustársárga ágyneműhuzat

Sötétítők

Ha van rá lehetőség, használj sötétítőt a szobákban. Hangulatosabbá teszik a helyiséget és a magánéletedet is védik. A vastagabb, nehezebb anyagból készült sötétítő függönyök remekül alkalmasak nappaliba, vagy olyan helyiségekbe, ahol szeretnéd felhívni a figyelmet az ablakokra.

Mustársárga sötétítő

Díszpárnák

Nagyszerű megoldás mindazok számára, akik kis költségvetéssel szeretnének nagy hatást elérni. Új ágy, kanapé vagy fotel helyett elég néhány szép díszpárna. Ha semleges színben rendezted be a lakást és szeretnéd egy kicsit megfűszerezni a hangulatát, a mustársárga díszpárnák megteszik a hatást.

Mustársárga mintás díszpárna
Mustársárga hosszú díszpárna
Élénk mustársárga díszpárna
Mustársárga díszpárna

Szőnyegek

Tökéletesen kombinálhatók más kiegészítőkkel. Igen, a mustársárga szőnyegekről van szó. Egyszínű vagy mintás, csak rajtad múlik, mit részesítesz előnyben. Ideális esetben hangold össze a sötétítő függönyökkel.

Mustársárga rusztikus szőnyeg
Mustársárga melírozott szőnyeg
Mustársárga mintás szőnyeg
Mustársárga geometriai mintás szőnyeg

Székek

A mézsárga a konyhában vagy az ebédlőben is jól mutat. A kényelmes mustársárga étkezőszékek nem tűnnek agresszívnek, pontosan annyi nyugalmat biztosítanak, amennyire szükség van. A reggelizést is remekül feldobják.

Mustársárga szék
Mustársárga étkezőszék
Mustársárga étkezőszék kartámasszal

Egyéb kiegészítők

Végül, de nem utolsó sorban itt vannak az olyan bútordarabok, mint például a kárpitozott zsámoly vagy komód. A nem szokványos kárpit vagy festék egyediséget visz a belső térbe.

Mustársárga zsámoly
Mustársárga komód